Wij helpen particulieren

Met plannen voor een nieuwe of bestaande woning.

Van advies, ontwerp tot aanneming van verbouwingen. Door de jaren heen heeft MarCoon naast een schat aan ervaring ook een groot netwerk van dienstverleners en leveranciers om zich heen verzameld. Architecten, stylisten, lichtadviseurs, bouwkundigen, constructeurs, meubelleveranciers, aannemers, keukenleveranciers, meubelmakers, vloerbedekkers, schilders, behangers, tegelzetters, loodgieters, elektriciens,.. wij hebben de juiste contacten. Hiermee kunnen projecten van alle niveaus bediend worden.


Advies, Begeleiding en of uitvoering van:

  • Verhuisbegeleiding
  • Aankoop van een nieuwe woning of interieur (vloer-, wand-, raambekleding, meubilair).
  • Verbouwingen
  • Re-styling
  • Verkoopstyling
  • Verkooprijp maken van uw woning (Verkoopstyling PLUS
  • Planbeoordeling van derden/’second opinion’
  • Oplossen van problemen met (aannemers van) lopende verbouwingen.
  • Woningonderhoud.
  • Ontwerpen van woningindeling en interieurelementen

Totale verhuisbegeleiding

Overweegt u te verhuizen maar wilt u daar graag bij begeleid worden? Overwegen ouders op leeftijd te verhuizen maar heeft u zelf geen tijd voor de begeleiding van het proces? MarCoon begeleidt van initiatief tot en met de verhuizing en houdt de familie desgewenst op de hoogte van de ontwikkelingen. Begeleiding van de verkoop van de bestaande woning, het zoeken en onderhandelen omtrent een nieuwe woning, het realiseren van de gewenste of noodzakelijke aanpassingen en inrichting, het begeleiden van de verhuizing zelf, de administratieve afwikkeling. Wij zijn u graag van dienst.

Aankoopbegeleiding

Regelmatig kopen mensen een bestaand of nieuw huis waarbij de indeling of bijvoorbeeld de technische installatie niet naar wens is. Wanneer MarCoon wordt gevraagd om advies vóórdat tot koop wordt overgegaan, komt u niet voor verrassingen te staan. MarCoon ontwerpt, budgetteert, zoekt desgewenst uit wat de mogelijkheden zijn voor aanpassingen van woningen voordat u een definitieve beslissing neemt.

Heeft u net een nieuwbouw woning gekocht, dan krijgt u veelal te maken met een ‘kopersbegeleider’. Helaas is deze niet primair voor de koper aan het werk, maar voor de verkopende partij (aannemers en ontwikkelaars). MarCoon Interieurmanagement staat wel aan de kant van de koper en is meer dan een begeleider.

Te denken valt aan het beantwoorden van de volgende vragen: Wat zijn de koperswensen en hoe kunnen die esthetisch en functioneel optimaal worden ingepast? Wat zijn de kosten? Zijn deze reëel? Kan hierop bespaard worden? Kan het achteraf of moet het tijdens de bouw? Ook is het noodzakelijk gegevens uit te wisselen tussen de aannemer en bijvoorbeeld een keuken- en badkamerleverancier. Vloerbedekking en gordijnen, inbouwkasten e.d.? MarCoon verzorgt en begeleidt dit desgewenst tot en met de verhuizing.

Betreft de koop een bestaande woning? Eenmaal aangekocht kunnen wij vanzelfsprekend de woningverbetering verder realiseren, van ontwerp tot en met uitvoering.

Niet alleen de aankoop van een woning is geschikt voor aankoopbegeleiding. Ook bij het aanschaffen van alleen een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer of volledig nieuw interieur kunnen wij veel voor u betekenen, door 20 jaar projectervaring.

Restylen of Verbouwen

Verhuizen is tegenwoordig niet zonder meer de beste optie als het gaat om veranderende woonwensen. Vaak kan met een re-styling (het veranderen van sfeer in een woning door inbrengen van nieuwe trendkleuren en interieuraccessoires) of verbouwing van de huidige woning prima resultaten worden bereikt, ook met een klein budget. Naast het bieden van advies is volledige uitbesteding van een project aan MarCoon ook mogelijk. Wij zorgen dan dat alles door een goede voorbereiding op rolletjes verloopt voor een redelijke prijs.

Verkoopstyling en Verkoopstyling PLUS

Bij verkoopstyling van een huis wordt een woning met inbreng van kleur en sfeer, losse elementen of oppervlakkige aanpassingen opnieuw ingericht zodat verkoop wordt bevorderd.

Oudere woningen zijn vaak niet alleen toe aan een opknapbeurt maar voldoen niet meer aan de moderne eisen van woningzoekenden. Verkoopstyling PLUS gaat daarom verder dan styling. Een volledige nieuwe indeling, keuken en badkamer maakt een woning veel aantrekkelijker voor kopers. Als de kosten opwegen tegen de hogere verkooptaxatie is deze variant zeker het overwegen waard. De verbouwingskosten worden in dat geval dus volledig terugverdiend door een hogere verkoopprijs.

Advies aangaande werk van derden

MarCoon scant objectief en met kennis van zaken indelings-/licht- en elektraplannen van derden of door u zelf bedacht. Hiermee voorkomt u dat zaken over het hoofd worden gezien of dat onlogische keuzes worden gemaakt.

Problemen in lopende verbouwingen

Het komt veel voor dat tijdens een verbouwing problemen ontstaan tussen opdrachtgever en aannemer. Het is dan zaak zo snel mogelijk het probleem bespreekbaar te maken. Wachten kan leiden tot gevolgschade, waardoor de kosten voor het oplossen oplopen en de impasse alleen nog maar groter wordt. MarCoon adviseert u bij het oplossing van het probleem of treedt op als mediator.

Heeft u plannen waarbij Marcoon kan helpen?

Neem contact op voor meer informatie